Greičiausių Lietuvos automobilių savininkai su vasara atsisveikins Kazlų Rūdoje

Rugpjūčio 27-28 dienomis tie, kuriems greiti automobiliai priverčia užvirti kraują, privalo praleisti Kazlų Rūdos aerodrome, kur susirinks kone šimtas greičiausių automobilių Lietuvoje. Čia vyks trečiasis „RSVmotors.lt drag čempionato“ etapas.

Dvi dienas truksiančių automobilių traukos lenktynių organizatoriai neslepia, jog, panašu, vakarėlis bus ypač karštas, mat vasarą palydėti savo stichijoje nusprendė ne šiaip apie šimtą ypač greitų automobilių sporto entuziastų, bet ir ne vienas profesionalas, savo „drago“ karjerą pradėjęs dar tais laikais, kai tai, kuris greitesnis, buvo aiškinamasi nelegaliose gatvės lenktynėse.

Laukia gerai pažįstami veidai

Vienas laukiamiausių renginyje yra Ježij Chmelevskij, prieš daugelį metų sukonstravęs legendinį „Ježmobilį“. Daugiau nei 1000 AG monstrą savo rankomis suvaldęs vyras garsiai aiktelėti ir trumpam užgniaužti kvapą visus privertė po to, kai varžybose patyrė avariją važiuodamas 269 km/val. greičiu. Tačiau nei tai, nei žmonos pareikštas ultimatumas (laimei, viskas baigėsi sėkmingai ir šeima vis dar kartu) automobilių traukos lenktynių profesionalo neišgąsdino ir jis rengiasi startuoti artėjančiame čempionato etape.

Prie starto linijos stos ir Beniušių šeimyna. Mindaugas Beniušis startuos su specialiai šiam automobilių sportui skirta technika – tikru „dragsteriu“, o jo žmona Airida Beniušienė, prisiekusi traukos lenktynių dalyvė ir triskart savo klasės čempionė, žada priversti paprakaituoti stipriosios lyties atstovus. Jos baltą it gulbė „Nissan GT-R“ daugelis jau atpažįsta iš toli ir ambicijų moteris turi daugybę, mat sėkmingi pasirodymai gali lemti, jog ir šiemet sportininkė galės taikytis į čempionės titulą.

Tarp dalyvių – ir Aivaras Štikelis, dvidešimtmetį konstruojantis tą patį BMW E30. Ne vieną šimtą arklio galių turintis automobilis jau tapo įvairių Lietuvos greičio rekordų dalimi, o jo savininkas pagarsėjęs ir tuo, kad sukonstravo specialiai automobilių traukos varžyboms skirtą transporto priemonę, turinčią reaktyvinį lėktuvo variklį. Negana to, šis sportininkas trasoje yra važiavęs tokiu greičiu, kokiu paprastai lekia „Formulės-1“ bolidai.

„Tai, kad į šį „drago“ etapą rengiasi atvažiuoti pačios tikriausios automobilių traukos lenktynių legendos, kurių vardus įsiminę ne tik tautiečiai, bet ir latviai bei estai, rodo, kad šįkart laukia ypač geras greičio, adrenalino, azarto ir išskirtinės technikos kupinas renginys“, – sako renginį organizuojančios komandos „Koziris“ atstovas Jurgis Grigaliūnas.

Galimybę gaus ir žiūrovai

Pirmąją renginio dieną, rugpjūčio 27-ąją, kvalifikaciniai važiavimai trasoje prasidės jau vidurdienį. Visą dieną savo jėgas pasimatavę varžybų dalyviai ypatingai turės susikaupti antrąją renginio dieną, rugpjūčio 28-ąją, kai lauks pusfinalio ir finalo kovos, po kurių paaiškės greičiausi renginio dalyviai.

J. Grigaliūnas priminė, kad renginio žiūrovai turi galimybę ne tik iš arti pamatyti techniką, kurių varikliai generuoja šimtus arklio galių ir geba po vieno akceleratoriaus spustelėjimo „uždegti“ padangas taip, kad trasa lieka paslėpta dūmų uždangos. Kiekvienas, įsigijęs išankstinį bilietą į renginį internetu turi galimybę ir pats laimėti šansą startuoti ketvirtajame „drago“ čempionato etape.

Būtent ketvirtajame čempionato etape vienam laimingajam bus suteikta ne tik proga pačiam startuoti varžybose, bet ir mokymai su automobilių traukos sporto profesionalais, kaip reikia elgtis „drage“, taip pat – homologuota varžyboms skirta apranga bei specialiai šioms varžyboms „Insane Performance“ variklio galios didinimo specialistų paruoštas BMW.